Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شبکه خبر، بنابر افزایش تصاعدی بستری ها و مرگ و میرهای ناشی از امیکرون حمید سوری  به سوالاتی درباره افزایش موارد ناشی از امیکرون پاسخ داد.

روند بستری‌ها و فوتی‌های امیکرون را در هفته‌های آینده چگونه ارزیابی می‌کنید؟

سوری: تعداد مبتلایان به کرونا هر هفته نسبت به هفته گذشته ۵برابر می‌شود و تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌ها افزایش چشمگیر داشته است و در هفته‌های آینده تعداد بستری‌ها و فوتی‌ها در کشور افزایش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماندگاری سویه امیکرون بر روی اشیا تا چه مدت است؟

سوری: امیکرون تا ۲۰۰ ساعت روی پوست و سطوح پلاستیکی زنده می‌ماند. مدیریت امیکرون سخت‌تر از دلتا است و سویه‌های قبلی در سطوح حداکثر تا ۲۰ ساعت بر روی سطوح زنده می‌ماند، اما واریانت امیکرون تا حدود ۲۰۰ ساعت یعنی ۸ روز روی پوست و سطوح پلاستیکی زنده می‌ماند.

آیا محدودیت‌هایی در خصوص مدارس اعمال می‌شود؟

سوری: موضوع مدارس و مراکز آموزشی بحثی مفصل است. باید تمهیداتی در خصوص مدارس اندیشیده شود، البته تعطیلی به نفع کشور نیست و این به معنای ساده اندیشی هم نیست. مدارس باید نظام مراقبت فعال داشته باشند.

آیا اطلاعاتی درباره میزان کشندگی امیکرون داریم؟

سوری: امیکرون قابلیت انتقال و انتشار بالایی دارد. امیکرون نسبت به دلتا بین ۳ تا ۵ برابر سرعت و قدرت انتشار دارد. اگر فرد مبتلا در فضایی قرار بگیرد که ۱۰ نفر دیگر هم در آن شرایط باشند در مورد دلتا دو نفر و در خصوص امیکرون ۶ نفر مبتلا می‌شوند. در مورد دلتا اگر ۲۰ درصد بستری می‌شدند و در نهایت فوت می‌کردند در مورد امیکرون ۱۰ درصد است، اما به دلیل اینکه قدرت انتشار بالاست تفاوتی در تعداد فوتی‌ها نمی‌کند.

در حال حاضر به شدت تحت فشار زمان هستیم یعنی ما مجبوریم کارهای متعددی را در یک محدوده زمانی کوتاه انجام دهیم. در غیر این صورت اگر بخواهیم طبق روال معمول واریانت‌های قبلی پیش برویم باید بدانیم که قطعاً سرعت امیکرون بسیار بیشتر از بشر است و ما جا می‌مانیم. هدف اصلی پیشگیری این است که سرعت گسترش را کم کنیم تا بتوانیم اپیدمی را مدیریت کنیم. اقدامات و مداخلات زمان‌بر است و یا دیر پاسخ دهنده هستند و در حال حاضر جوابگو نیستند.

برای پیشگیری از شدت گرفتن بیماری چه تمهیداتی باید اندیشیده شود؟

سوری: باید به سرعت بر روی مؤلفه‌های موجود کار کنیم. باید پویش‌های جدی برای افزایش پوشش واکسیناسیون به صورت فعال داشته باشیم. از سوی دیگر باید پویش‌های آموزشی و ارتقای سلامت در سطح شهرها به راه بیفتد. متاسفانه کمتر نمودی از این اتفاق را در شهرها می‌بینیم. برای مردم همه چیز عادی شده است. شهرداری‌ها و اصناف همه باید ورود پیدا کنند.

فضای شهر باید به گونه‌ای شود که شرایط عادی نیست. بیمار یابی باید بیشتر شود نه صرفاً برای اینکه چه کسی بیمار است باید متوجه شویم بیشترین تراکم و تمرکز واریانت کجاها است و محدودیت‌های لازم را اعمال کنیم.

امیکرون تا حدودی پی سی آر گریز است. منفی کاذب امیکرون بیشتر از دلتا است. اثربخشی واکسن‌ها بعد از گذشت مدتی کمتر می‌شود. کشورهای دیگر دوز سوم و چهارم واکسن را تزریق می‌کنند و این مسئله نشان می‌دهد که یک دوز و یا دو دوز نمی‌تواند ایمنی کافی را در جوامع ایجاد کند و برای افزایش سطح ایمنی باید دوزهای بعدی تزریق شود. توصیه جدی این است که کسانی که دوز سوم را تزریق نکرده اند حتما اقدام کنند.

چند میلیون نفر تنها یک دوز واکسن دریافت کرده اند؟

سوری: حدود ۲۵ میلیون نفر از مردم کشورمان فقط یک دوز واکسن زده اند و این‌ها به شدت در معرض خطر هستند و شانس شدت بیماری در آن‌ها بالاست. یکی از ویژگی‌های واکسیناسیون کامل این است که شدت بیماری را کم می‌کند و احتمال بستری و مرگ و میر کاهش پیدا می‌کند.

آیا نیاز به ساخت واکسن جدید داریم؟

سوری: در دنیای علمی امروز با توجه به کم شدن اثربخشی واکسن‌ها باید به فکر واکسن‌های جدید باشیم. پیک به سمت بالا پیش می‌رود تا حدی می‌توانیم به واکسن‌های موجود دل خوش کنیم. طبیعتاً نیاز است مراکز علمی تحقیقاتی کشور به عنوان کشوری که قابلیت تولید واکسن را داریم باید به این مسئله به صورت جدی توجه کنیم، این تصور که با پایان امیکرون اپیدمی هم پایان پیدا می‌کند بیشتر آرزو است و این احتمال ضعیف است. روند خاموشی اپیدمی‌ها روندی تعریف شده و نسبتاً معین است.

کد خبر 653309 برچسب‌ها كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران واکسن ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۹۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است

مسئول سابق واحد جنگ اقتصادی در سازمان جاسوسی موساد گفته که ایران شبکه‌ای جهانی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است.

به گزارش فارس به نقل از «یودی لووی»، رئیس سابق بخش جنگ اقتصادی در سازمان جاسوسی موساد در مصاحبه‌ای با یک رسانه اسرائیلی گفته چنانچه شرکای اسرائیل قصدی جدی برای تضعیف تهران دارند باید زیرساخت‌های نقل و انتقالات پولی این کشور را هدف قرار دهند.

روزنامه تایمز اسرائیل نوشته «لوی» سال ۲۰۱۶ بعد از ۳۵ سال کار برای دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل از سمتش به عنوان واحد جنگ اقتصادی موساد کناره‌گیری کرد.

مسئولیت لوی در دوران حضور در موساد تحقیق درباره گردش مالی دولت‌ها و گروه‌های متخاصم با اسرائیل شامل حماس، حزب‌الله و ایران بوده است.

او در این مصاحبه با تایمز اسرائیل از شرکا و متحدان اسرائیل خواسته «نوع متفاوتی از جنگ اقتصادی» را علیه جمهوری اسلامی ایران به کار بگیرند: جنگی که روی مردم ایران اثرگذار نباشد و در عین حال، مانع از انتقال پول از سوی ایران به گروه‌های متحدش در غرب آسیا شود.

لوی گفت: «طی سال‌های متمادی با هماهنگی قاسم سلیمانی، ایرانی‌ها زیرساختی باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها و انتقال پول به سراسر دنیا ایجاد کردند.»

این کارشناس سابق موساد تصریح کرد تحریم‌ها علیه ایران تا اندازه زیادی بی‌اثر بوده‌اند، زیرا آن‌ها تنها اعلام شده و هرگز اجرا نشده‌اند.

او گفت: «بسیاری از کشور‌ها در دنیا احساسشان این بود که تحریم‌های آمریکا انگیزه‌های سیاسی دارند.»

لوی اضافه کرد: «در صدر آن‌ها کشور‌های اروپایی قرار داشتند که احساسشان این بود که آن‌ها بابت تجارت با ایران تحت فشار‌های شدید قرار می‌گیرند و حتی مجازات می‌شوند در حالی که آمریکا هیچ تحریمی علیه برخی کشور‌های دیگر مانند قطر که در آنجا منافع دارد اعمال نمی‌کند.»

تایمز اسرائیل نوشته گزارش‌ها حاکی است ایران به طرز فزاینده‌ای در دور زدن تحریم‌های نفتی مهارت کسب کرده است.

در یک جلسه استماع در کنگره آمریکا در ماه دسامبر، «کلیر جانگمن»، یکی از مقام‌های گروه موسوم به «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» (یوآنی) گفت که درآمد‌های نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده است.

گروه «یو‌آنی» که ارتباطاتی با دولت آمریکا و رژیم اسرائیل دارد گروهی متشکل از مقام‌های سابق امنیتی، دیپلمات‌ها و محققان آمریکایی است که هدف خود را فشار بر برنامه هسته‌ای ایران اعلام کرده‌اند.

یانگمن در آن جلسه مدعی شد که برآورد‌ها حاکی است حدود ۳۰۰ کشتی تحت مالکیت و تحت پرچم کشور‌های مختلف در حال حاضر نفت ایران را حمل و آن‌ها را به مقصد می‌رسانند.

دیگر خبرها

  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران
  • مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است
  • حجاج ابهری و خدابنده‌ای برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد
  • درگیری دوباره در اردوگاه تروریست‌های سوری
  • تقلای باشگاه پرهوادار آلمانی برای زنده ماندن
  • نورآوری باید در شرکت‌های فناوری اطلاعات دنبال شود