Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@08:12:21 GMT

به سرعت امیکرون در میانه دومینوی واگیری

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۳۸۹۳۲

به سرعت امیکرون در میانه دومینوی واگیری

اوایل دی‌ماه زمانی که نام امیکرون برای اولین بار از آفریقای جنوبی شنیده شد در ایران، پیک پنجم کرونا با سویه دلتا به سراشیبی سقوط رفته بود و با افزایش سرعت واکسیناسیون میزان کشته‌های کرونا تک رقمی شده بود اما از همان زمان نگرانی‌ها برای مقابله با سویه جدید در جامعه ایجاد شد.

به نقشه کشور نگاه می‌کنم، امیکرون به سویه غالب کرونا در ایران تبدیل شده و عده زیادی از مردم را در پهنای این جغرافیا مبتلا کرده است؛ اما تفاوت مهم این ویروس با سویه‌های قبلی کرونا در این است که بیشتر از انواع قبلی، کودکان را مبتلا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیکرون به سویه غالب کرونا در ایران تبدیل شده و عده زیادی از مردم را در پهنای این جغرافیا مبتلا کرده است؛ اما تفاوت مهم این ویروس با سویه‌های قبلی کرونا در این است که بیشتر از انواع قبلی، کودکان را مبتلا می‌کند.تجربه پیک‌های قبلی کرونا نشان می‌دهد که این ویروس با کسی شوخی ندارد، خیلی سریع منتقل می‌شود. فقیر و غنی، باسواد و بی سواد، وسواسی و غیر وسواسی را هم نمی‌شناسد، حتی واکسن‌زده‌ها هم نمی‌توانند خود را مصون بدانند. امیکرون خیلی سریع و با سرعتی چندین برابر سویه‌های قبلی کرونا منتقل می‌شود.

به عنوان یک روزنامه‌نگار که از روز اول شیوع کرونا در ایران، مساله همه‌گیری کرونا را  پیگیری می‌کردم، تصورم بر این بود که اگر دستورات و پروتکل‌های بهداشتی را مو به مو اجرا کنم، در امان خواهم  بود. اما پس از تزریق سه دز واکسن و با وجود استفاده همیشگی از ماسک در اماکن عمومی و رعایت فاصله اجتماعی، باز هم به امیکرون مبتلا شدم و البته همسر و فرزندم هم بی‌نصیب نماندند.

حدود ۱۰ روز پیش بود؛ ابتلای من به امیکرون با گلو درد شروع شد که خیلی زود با تب و لرز، بی حالی، سرفه و گرفتگی شدید صدا همراه شد، اما خوشبختانه بعد از چهار روز تحمل، ریه‌ام درگیر نشد و علایم رو به کاهش گذاشت.

پس از یک هفته علایم اولیه ابتلا به امیکرون مثل تب و لرز و بی حالی از بین رفت.اما گرفتگی صدا و تک سرفه‌هایی که اطرافیان را می‌ترساند همچنان وجود دارد و این یعنی هنوز می توانم ناقل باشم.

 مسئولان وزارت بهداشت می‌گویند دوره قرنطینه ۵ روز است اما پزشکان می‌گویند مبتلایان به امیکرون به خصوص علامت دارها بعد از ۵ روز هنوز می‌توانند ناقل باشند و برای جلوگیری از رشد انفجاری امیکرون باید مدت قرنطینه افراد به ۱۰ روز افزایش یابد و بازگشت زودهنگام مبتلایان به جامعه می‌تواند سرعت انتشار سویه امیکرون را بیشتر کند.

شواهد نشان می‌دهد بیش از ۹۰ درصد مبتلایان به کرونا، به نوع خفیف این بیماری مبتلا می‌شوند و نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارند، بنابراین به نظر می‌رسد آمار روزانه حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار نفری مبتلایان در ایران، تنها بیانگر قله کوه یخ امیکرون در ایران است و می تواند برای برآورد وضعیت کشور گمراه کننده باشد.

مسئولان وزارت بهداشت می‌گویند دوره قرنطینه ۵ روز است اما پزشکان می‌گویند مبتلایان به امیکرون به خصوص علامت دارها بعد از ۵ روز هنوز می‌توانند ناقل باشند و برای جلوگیری از رشد انفجاری امیکرون باید مدت قرنطینه افراد به ۱۰ روز افزایش یابد و بازگشت زودهنگام مبتلایان به جامعه می‌تواند سرعت انتشار سویه امیکرون را بیشتر کند.عده کمی از مبتلایان به علل مختلف از جمله داشتن بیمارهای زمینه‌ای، نقص ایمنی یا استرس، دچار علایم شدید می‌شوند و برای تست یا درمان بیمارستانی مراجعه می‌کنند و بیش از ۹۰ درصد با درمان خانگی بعد از ۵ تا ۱۰ روز خوب می‌شوند.

وزیر بهداشت گفته، علایم امیکرون معلوم است و مبتلایان و افراد مشکوک نیازی به تست ندارند. افراد مبتلا معمولا علایم خفیفی دارند و با استفاده از چند داروی ساده مانند قرص سرماخوردگی و استامینوفن برای کنترل تب خوب می‌شوند اما بهتر است، برای جلوگیری انتقال به دیگران تا حدود ۱۰ روز در قرنطینه بمانند.

اشکال این است که در بسیاری از مشاغل به خصوص مشاغل خصوصی، کارفرمایان با افراد مبتلا همکاری نمی‌کنند. بسیاری از مبتلایان به امیکرون در طول دوره بیماری حتی با وجود علائم واضحی مثل تب و بی حالی مجبورند در محل کار در فروشگاه، کارخانه و اداره حاضر شوند، برخی افراد شاغل مانند رانندگان تاکسی و کارگران روزمزد نیز راهی جز کار کردن در زمان بیماری ندارند و همین مسائل به گسترده شدن موج انتقال دامن می‌زند.

اگرچه توصیه به واکسن زدن برای پیشگیری از ابتلا به نوع سخت کرونا و جلوگیری از مرگ لازم است اما وزارت بهداشت باید میزان اثربخشی واکسن‌های موجود اعم از داخلی و خارجی را روی امیکرون اعلام کند. در هر صورت شواهد نشان می‌دهد به علت وجود بیماری‌های زمینه‌ای و تفاوت‌های ژنتیکی، گریز از واکسن اقدامی غیرعالمانه و خطرناک است.

 افراد زیادی اعم از کودک و بزرگسال را دیدم که واکسن نزده بودند اما پس از ابتلا به کرونا درست شبیه من پس از تزریق سه دز واکسن با حدود یک هفته استراحت در منزل بهبود پیدا کردند اما در عین حال گزارش‌های بیمارستانی وزارت بهداشت نشان می‌دهد، تعداد مبتلایان با علایم شدید هم کم نیستند که اغلب افراد واکسن نزده هستند و به علت شایعات غیرعلمی همچنان در برابر تزریق واکسن مقاومت می‌کنند.

اشغال حدود نیمی از تخت‌های آی سی یوی بیمارستان‌های کشور گواه این موضوع است که نمی‌توان مطمئن بود همه به نوع خفیف امیکرون مبتلا می‌شوند و توصیه به تزریق دز سوم واکسن هنوز یک الزام جدی و کاملا علمی است به خصوص اینکه احتمال جهش ویروس در بدن یک فرد واکسن نزده و تولد نوع جدیدی از کرونا نیز در هر زمان محتمل است.

در مورد آینده کرونا هنوز هیچ قطعیتی وجود ندارد، نگاه‌های خوشبینانه و بدبینانه در دو سر طیف تحلیلگران وجود دارد، عده‌ای  امیکرون را پایان کرونا می‌دانند و معتقدند اکثریت مردم جوامع به این ویروس که کشندگی کمتری دارد مبتلا می‌شوند و بعد از آن با افول این سویه ضعیف شده، کرونا به سمت نابودی می‌رود اما کم نیستند تحلیلگران و متخصصانی که این تحلیل را ساده انگاری می‌دانند و می‌گویند با پیدایش سویه جدید جهش یافته این ویروس عالم‌گیر به این زودی‌ها از پاندمی خلاص نمی‌شویم.

شاید به همین دلیل سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان کشورها بسته به اینکه از نظر فکری به کدام یک از این تحلیل‌ها نزدیکتر باشند، تصمیم‌گیری‌های متفاوتی دارند. گروهی معتقدند همان درصد اندک کشته‌های امیکرون به علت تعداد بالای مبتلایان، زیاد است و باید با اعمال محدودیت‌های سخت جلوی آن را گرفت و از میزان مرگ‌ها کاست و گروهی نیز شاید به این سمت گرایش داشته باشند که بهتر است اجازه دهیم افراد با ابتلا به امیکرون، این واکسن طبیعی و کمتر کشنده را دریافت کنند، تا با یک ایمنی جمعی به پایان کرونا سلام کنیم؛گرایشی که سرعت دومینوی امیکرون را طوفانی می کند.

برچسب‌ها ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی محدودیت های کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی محدودیت های کرونا ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی محدودیت های کرونا قبلی کرونا وزارت بهداشت نشان می دهد ۱۰ روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۸۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومینوی استعفاها در رژیم صهیونیستی

روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» امروز (چهارشنبه) پیش‌بینی کرد که پس از استعفای «آهارون هالیوا» رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی، «هرتزی هالوی» رئیس ستاد کل ارتش و «رونین بار» رئیس سازمان امنیت داخلی این رژیم (شاباک) نیز به هالیوا پیوسته و از سمت خود استعفا دهند.

به گزارش ایرنا؛ این روزنامه نوشت که هنوز استعفای هالیوا وارد مرحله اجرا نشده و در انتظار تعیین جانشین است حال آنکه منصب رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش پس از منصب رئیس ستاد کل ارتش، از پیچیدگی و دشواری خاصی برخوردار است.

پس از استعفای هالیوا، بسیاری از گزارش‌ها و تحلیل‌های رسانه‌های رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که شمار زیادی از روسا و فرماندهان ارتش و دیگر مقامات این رژیم از سمت خود استعفا خواهند داد.

در همین ارتباط یدیعوت آحارونوت نوشت که تعیین جانشین برای فرماندهان ارتش، رئیس ستاد مشترک ارتش و شاباک نیز خود یک مشکل اصلی است.

این روزنامه افزود که «یهودا فوکس» فرمانده منطقه مرکزی ارتش نیز به رئیس ستاد مشترک ارتش ابلاغ کرده است که تا آگوست سال جاری از سمت خود استعفا می‌دهد.

پیشتر هالیوا یک هفته پس از آغاز عملیات مقاومت با عنوان طوفان الأقصی و پس از آن رئیس ستاد مشترک ارتش و رئیس شاباک نیز به ناکامی خود در پیش بینی این عملیات اذعان کردند.

یدیعوت آحارونوت پیش‌بینی کرد استعفای رئیس ستاد مشترک ارتش و رئیس شاباک منجر به آغاز موج اعتراضات در خیابان و موج استعفا‌ها در ارتش و سطح سیاسی در رژیم صهیونیستی خواهد شد. پس از گذشت بیش از ۶ ماه از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در بحران‌های داخلی و خارجی خود فرومی‌رود.

رژیم صهیونیستی طی این مدت دستاوردی غیر از جنایت، قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهاد‌های امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.

رژیم اسرائیل این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از ۶ ماه نتوانسته گروه‌های مقاومت در یک منطقه کوچک را که سال‌ها در محاصره است، به تسلیم وادارد و حتی همراهی افکار عمومی جهانی را به‌خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در غزه، از دست داده است.

دیگر خبرها

  • دومینوی آسیب‌
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • آغاز برنامه ملی ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خوشاب
  • دومینوی کناره گیری‌ها در ارتش رژیم صهیونیستی
  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
  • دومینوی استعفاها در رژیم صهیونیستی
  • سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند