Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ در شرایطی که کمتر از یک ماه پیش تمامی آمارها روند نزولی داشتند و تعداد موارد ابتلا و فوتی‌ها کاهش چشمگیری نشان می‌دهد بی‌توجهی به هشدارهای صادر شده از سوی مسئولان باعث شد تا اکنون شاهد رشد ۱۰۵ درصدی تعداد شهرهای قرمز کرونایی باشیم. - اخبار استانها -

به‌گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، بررسی‌ نمودارهای رسمی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت از روند همه‌گیری کرونا در سراسر ایران نشان می‌دهد روند صعودی نرخ ابتلای روزانه و همچنین حجم بالای مراجعه‌های سرپایی به مراکز درمانی به‌گونه‌ای است که نشان می‌دهد نسبت به هشدارهای گذشته بی‌توجهی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه رشد قابل توجه تعداد موارد ابتلای روزانه در سراسر ایران به بیش از 35 هزار مورد در روز و سیر صعودی تعداد شهرستان‌ها با وضعیت قرمز کرونایی شاهد مثالی قابل توجه بر این است که امیکرون همواره درحال یکه‌تازی در سراسر ایران است و بی‌توجهی به پروتکل‌ها و تکمیل مراحل واکسیناسیون این روندرا بدتر هم خواهد کرد.

کارشناسان در این زمینه تاکید می‌کنند از ابتدای بهمن 1400 که رفته رفته روند افزایشی نرخ ابتلای روزانه سیر صعودی به خود گرفت بررسی‌ها نشان می‌دهد کودکان ظاهرا از اهداف اصلی ویروس جهش یافته آفریقایی هستند و با توجه به عدم امکان مدیریت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این گروه سنی در واقع می‌توان گفت کودکان ناقلان شیرین‌زبان دوره فعلی همه‌گیری در خانواده‌ها شناخته می‌شوند.

این گروه همچنین تاکید می‌کنند بهترین راهکار برای مدیریت شرایط حال حاضر افزایش سطح ایمنی جامعه با تکمیل مراحل واکسیناسیون و البته رعایت پروتکل‌های بهداشتی به‌خصوص در اماکن سربسته است.

نرخ روزانه فوتی‌های کرونایی در قزوین 7 برابر شدمرگ و میر کرونایی در استان البرز افزایش یافت5کودک زیر پنج سال بر اثر ابتلا به کرونا در آذربایجان‌غربی جان باختند


استان هرمزگان/ 9 شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی

فاطمه نوروزیان صبح امروز در خصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا در هرمزگان اظهار داشت: متاسفانه در آخرین رنگ بندی کرونایی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت 9 شهر بندرعباس، حاجی‌آباد، میناب، رودان، بندرلنگه، کیش، بستک، بندرخمیر و جاسک در وضعیت قرمز هستند. 

وی افزود: شرایط کرونایی هرمزگان مساعد نیست و طی دو روز اخیر نیز 7 نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در حال حاضر حدود 14 هزار و 658 نفر به کرونا مبتلا هستند که از این تعداد 14 هزار و 280 نفر در قرنطینه هستند و 378 بیمار نیز در بیمارستان‌ها بستری هستند. 

وی تصریح کرد: از این تعداد 54 بیمار در بخش آی سی یو بستری هستند و حال 16 بیمار وخیم است. 

نوروزیان گفت: از مردم می‌خواهیم در صورتی که علائم بیماری دارند حداقل خود را 5 روز قرنطینه کنند تا بتوان زنجیره انتقال را قطع کرد. 

 

 

استان گیلان/ 160 مورد جدید ابتلا در 24 ساعت

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در حال حاضر 608 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند و لازم به ذکر است که در روز گذشته شمار کل بستری‌شدگان کرونایی در استان 520 نفر بود.

به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان 164 بیمار کرونایی جدید در شبانه‌روز گذشته به آمار بستری‌شدگان کرونایی در بیمارستان‌های استان گیلان افزوده شده‌اند که 84 نفر از این تعداد بیماران کرونایی حال مساعدی نداشته و بدحال هستند.

همچنین 92 نفر از بیماران کرونایی در استان گیلان به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بستری هستند که 20 نفر از این بیماران در پی نامساعد شدن حالشان طی 24 ساعت گذشته به بخش ICU بیمارستان‌ها منتقل شده‌اند.

طبق آخرین اعلام رنگ‌بندی کرونایی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر 14 شهرستان استان گیلان شامل در وضعیت قرمز کرونایی و 3 شهرستان در رنگ‌بندی نارنجی قرار گرفتند و آمار مبتلایان کرونایی بالایی دارند.

شهرستان‌های تالش، ماسال، رودبار، آستانه اشرفیه، لاهیجان، لنگرود، بندرانزلی، رشت، خمام، صومعه‌سرا، فومن، املش، سیاهکل و رودسر شهرستان‌های قرمز گیلان و شهرستان‌های آستارا، رضوانشهر و شفت نیز شهرستان‌های  نارنجی هستند.

 لازم به ذکر است که تا پیش از این 12 شهرستان استان گیلان در رنگ‌بندی نارنجی کرونایی و تنها 5 شهرستان در وضعیت قرمز قرار داشت که با به‌روزرسانی اپلیکیشن ماسک وزارت بهداشت روز گذشته شاهد افزایش شهرستان‌های قرمز استان به 14 شهرستان بودیم.

استان ایلام/ 7 شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفت

محمد کریمیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام،‌ از افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در استان ایلام خبرداد و اظهار: 7 شهرستان استان ایلام در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: در حال حاضر با توجه به افزایش تعداد مبتلایان و آمار روزانه 520 نفری ابتلا به این ویروس در استان هیچکدام از شهرستان‌های استان در شرایط عادی (آبی) قرار ندارند و این همه گیری خطر جدی برای افزایش تعداد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از آن در استان ایلام است.

وی بیان کرد: افزایش شمار مراجعات سرپایی و بیماران بستری از دلایل تغییر رنگ بندی کرونایی در استان ایلام است که رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی بیش از گذشته از سوی شهروندان امری ضروری است.
کریمیان گفت: کودکانی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای هستند، بیشتر در معرض خطر کرونا قرار دارند که انتظار می‌رود والدین در صورت مشاهده کوچکترین علائم در اسرع وقت فرزند خود را به مراکز درمانی برسانند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام  خاطرنشان کرد: تزریق نوبت سوم واکسن کرونا در پیشگیری از ابتلا به سویه جدید امیکرون بسیار موثر عمل می‌کند هرچند که رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی از سوی همگان امری ضروری و در اولویت قرار دارد.
کریمیان تعطیلی مدارس در مناطق قرمز استان ایلام را مورد اشاره قرار داد و گفت: ما اعلام می‌کنیم برا مدارس ابتدایی چه شهری و چه روستایی در مناطق قرمز و نارنجی کلاس غیرحضوری‌ باید برگزار شود، این نظر ما است اما ستاد کرونا چه تصمیمی می گیرد باید منتظر تشکیل جلسه بود.

استان فارس/ 261 بیمار جدید ظرف 24 ساعت در مراکز درمانی بستری شدند

براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت 11 شهر استان فارس در وضعیت پرخطر قرار دارد و به رنگ قرمز درآمده است. بر این اساس شهرستان‌های ممسنی، کوهچنار، کازرون، شیراز، زرقان، کوار، خفر، جهرم، خنج، گراش و مهر در وضعیت قرمز هستند. 

همچنین شهرستان‌های اقلید، خرمبید، بوانات، سرچهان، پاسارگاد، سپیدان، بیضا، سروستان، استهبان، فراشبند، قیروکارزین، اوز، لارستان و لامرد در وضعیت نارنجی هستند و مابقی در وضعیت زرد قرار دارند. 

به عبارتی از مجموع 36 شهرستان استان فارس 25 شهرستان در وضعیت پرخطر هستند و دیگر شهرستان‌ها هم در معرض تبدیل شدن به این وضعیت قراردارند.

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و 994 هزار و 422 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 574 هزار و 774 بیمار مثبت شناسایی شده است.

از مجموع تست‌های انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و 667 هزار و 481 تست تشخیصی مولکولی بوده که 489 هزار و 255 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 326 هزار و 941 مورد تست سریع انجام شده و 85 هزار و 519 بیمار مثبت شناسایی شده است.

با بستری 261 بیمار جدید در 24 ساعت گذشته هم اکنون هزار و 124 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستان‌های استان فارس بستری هستند که از این تعداد 126 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU، مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

متاسفانه در 24 ساعت گذشته 8 نفر دیگر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به هفت هزار و 565 نفر رسید.

در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و 652 هزار و 58 دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و 314 هزار و 800 دُز نوبت اول، سه میلیون و 32 هزار و 777 دُز نوبت دوم و یک میلیون و 304 هزار و 481 دُز نوبت سوم واکسن بوده است.

 

استان مرکزی/ سیر صعودی مراجعه به مراکز درمانی نگران کننده است

سیدمحمد جمالیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به وضعیت کرونایی استان مرکزی اظهار داشت: در روزها و هفته‌های اخیر بارها درباره شیوع کرونا و سرعت ابتلا در سطح استان مرکزی هشدار دادیم ولی متاسفانه به دلیل ساده‌انگاری شرایط استان هر روز و هر هفته نسبت به هفته و روز قبل خطرناک‌تر می‌شود.

وی تصریح کرد: درحال حاضر شاهد افزاش شدید شهرهای کرونایی هستیم به طوری که طی یک هفته آمار شهرهای قرمز کرونایی استان مرکزی از 7 شهرستان با افزایشی 4تایی به ـمار 11 شهرستان با وضعیت قرمز کرونایی رسیده است.

جمالیان تصریح کرد: آشتیان، فراهان، محلات و کمیجان 4 شهرستان استان مرکزی هستند که این هفته تغییر رنگ داده و به وضعیت قرمز کرونایی تغییر وضعیت داده‌اند و نشان از شدت گرفتن شیوع کرونا در سطح استان مرکزی دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: در مجموع 11 شهرستان استان مرکزی شامل اراک، ساوه، دلیجان، تفرش، خمین، شازند، خنداب، آشتیان، فراهان، محلات و کمیجان در وضعیت قرمز قرار گرفته و صدای آژیر خطر کرونا در استان مرکزی با صدای بلندتری شنیده می‌شود.

وی عنوان کرد: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: تنها یک شهرستان یعنی "زرندیه" درحال حاضر در وضعیت زرد قرار گرفته و هیچ شهری در وضعیت آبی نیست که نشان از خطر بالای کرونا در استان مرکزی است.

 

 

 

درحال تکمیل... .

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسن برکت واکسن ایرانی کرونا ویروس کرونا واکسن برکت واکسن ایرانی کرونا رئیس دانشگاه علوم پزشکی وضعیت قرمز کرونایی بیمارستان های استان شهرستان در وضعیت کرونایی در استان بیمارستان ها شهرستان استان وزارت بهداشت مراکز درمانی استان ایلام استان مرکزی استان گیلان آخرین اعلام بستری هستند نشان می دهد حال حاضر بیمار مثبت استان فارس شهرستان ها رنگ بندی 24 ساعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۴۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟

دوران کودکی تنها دوران بازی کردن و خوش گذرانی‌های کودکی نیست. بلکه کودکان نیز می‌توانند این دوران را با استرس و احساس نگرانی سپری کنند. 

 این استرس یا می‌تواند از جانب خانواده، دوستان و مدرسه باشد و یا از جانب خود. به عبارتی دیگر کودک نیز می‌تواند از خودش بیش از حد، انتظار داشته باشد و سپس زمانی که انتظاراتش از خود برآورده نشد احساس استرس کند. 

نحوه کمک کردن به کودکان برای درمان اضطراب

شما بزرگسالان از راه‌های مختلف می‌توانید به کودکان و خردسالان خود برای رفع استرس و اضطراب در آنها کمک کنید. در واقع در نحوه درمان استرس در کودکان باید بگوییم سه کار مهمی که شما می‌توانید در این زمینه انجام دهید به شرح زیر است:

شما ابتدا باید سعی کنید، که استرس را از زندگی خود تا حد امکان دور نمایید. به این ترتیب استرس از کودکان شما نیز دور خواهد شد.

به کودکان و خردسالان خود مهارت‌های مثبت مقابله با استرس را بیاموزید. در مورد ماهیت استرس با کودکان و خردسالان خود تا حد امکان صحبت کنید.

راهکار‌های تشخیص استرس در کودکان

آشنایی با علائم بروز استرس در کودکان برای والدین آنها بسیار با اهمیت است. والدین می‌تواند با شناسایی استرس در کودک آن را تا حدودی کنترل کنند اما زمانی که کودک به این اختلال مبتلا می‌شود؛ احتیاج به یک روانشناس متخصص دارید تا راهکاری‌های موثر در درمان استرس در کودکان را به شما آموزش دهد.

اضطراب در رفتار‌های کودکان مشاهده می‌شود. نکته مهم این است که والدین این تغییر رفتار در کودک خود را متوجه شوند. پرخاشگری، دمدمی مزاج بودن و وابستگی از جمله نشانه‌های استرس در کودکان است. سطح تمرکز در کودکان مضطرب پایین آمده و از رفتن به مدرسه امتناع می‌کنند.

ما در جریان تغییرات شدیدی در جهان قرار گرفته‌ایم، و در عین‌حال رویداد‌های بسیاری وجود دارند که می‌تواند منجر به استرس در کودکان شود؛ مانند وضعیت‌های منفی در خانه، خشونت در مدرسه و یا امتحانات. یا حتی تغییرات مثبت مانند اسباب‌کشی به خانه‌ای بزرگتر یا یافتن دوستان جدید.

شما به عنوان والدین می‌توانید با بررسی علائم استرس بیش از حد در کودکان و حمایت از آنها، برای مدیریت این استرس کمک کنید.

استرس چیست؟

استرس یک احساس رایج است که وقتی تحت فشارش هستیم، مشکلات متعدد داریم یا نمی‌توانیم با شرایط کنار بیاییم، دچار آن می‌شویم. 

مقدار کم استرس می‌تواند مفید باشد و به ما انگیزه بدهد که به اهدافمان برسیم، مانند زمانی که امتحان داریم یا می‌خواهیم سخنرانی کنیم. اما اگر استرس بیش از حد باشد، به ویژه زمانی که احساس می‌کنیم از کنترل خارج شده، می‌تواند بر افکار و سلامت بدن و روان و همچنین روابطمان تاثیر منفی بگذارد.

دلایل استرس چیست؟

تجربه استرس در کودکان همیشه مانند بزرگسالان نیست. در بزرگسالان استرس‌های کاری شایع است؛ در حالی که کودکان زمانی استرس را تجربه می‌کنند که نمی‌توانند خود را با شرایط تهدید کننده، سخت یا دردآور تطبیق دهند. این شرایط می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

افکار یا احساسات منفی درباره خودشان

تغییرات جسمانی مانند رسیدن به سن بلوغ

مطالبات درسی مانند امتحانات یا تکالیفی که با بزرگ شدن بچه‌ها بیشتر می‌شود

مشکلات با دوستان در مدرسه و فرآیند اجتماعی شدن

تغییراتی مانند تغییر منزل، مدرسه یا جدایی والدین

بیماری‌های مزمن، مشکلات مالی در خانواده یا مرگ یکی از اعضای خانواده

محیط ناامن در خانه یا محله

استرس در کودکان و نوجوانان

استرس در کودکان زمانی رخ می‌دهد که یک شرایط جدید یا غیرمنتظره را تجربه می‌کنند.

در کودکان، تنش در خانه مانند سوءرفتار، جدایی والدین یا مرگ یکی از عزیزان جزو عوامل شایع استرس است. مدرسه یکی دیگر از عوامل رایج است؛ یافتن دوستان جدید یا امتحان دادن می‌تواند کودکان را درگیر مشکلات کند.

هرچه کودکان بزرگتر می‌شوند، منابع استرس بیشتر می‌شود، زیرا آنها تغییرات بزرگتری را در زندگی تجربه می‌کنند: مانند یک گروه جدید دوستان، تکالیف بیشتر در مدرسه و دسترسی فزاینده به رسانه‌های اجتماعی و اخبار بیشتر درباره اوضاع کشور و جهان. بسیاری از نوجوانان در مواجهه با مسائل اجتماعی مانند تغییرات اقلیمی، مناقشات و ناآرامی‌های سیاسی و تبعیض دچار استرس می‌شوند.

باید به یاد داشت که کودکان مانند «اسفنج» هستند و هر آنچه اطرافشان رخ می‌دهد را کامل جذب می‌کنند. آنها استرس والدین خود را مشاهده می‌کنند و به این وضعیت احساسی، هر آنچه که باشد، واکنش نشان خواهند داد.

کودکان و نوجوانان همیشه از هوش احساسی یا دایره لغات کافی برای بیان کامل احساساتشان برخوردار نیستند. از سوی دیگر، کودکان کم سن‌تر ممکن است به دلیل سن پایین و سطح رشد فکری نتوانند بفهمند که واقعا چه اتفاقی افتاده است. برای آنها یک وضعیت جدید یا متفاوت ممکن است صرفا متفاوت، ناراحت کننده، غیرقابل پیش‌بینی یا حتی ترسناک به نظر آید.

علائم و نشانه‌های استرس در کودکان

زمانی که بدن تحت استرس قرار دارد، هورمون‌هایی مانند آدرنالین و کورتیزول تولید می‌کند که ما را برای اقدام فوری آماده می‌کند این امر به عنوان واکنش «جنگ یا فرار» نیز شناخته می‌شود. این وضعیت می‌تواند اثرات بسیاری بر ذهن و بدن کودک داشته باشد، مانند:

نشانه‌های بدنی:

تنفس کم‌عمق، تعریق یا تپش قلب

سردرد، سرگیجه یا مشکلات خواب

حالت تهوع، سوءهاضمه یا مشکلات گوارشی

افزایش یا کاهش وزن ناشی از کم‌خوری یا پرخوری

بیمار شدن یا احساس درد بیش از قبل

احساسی و روانی:

آستانه تحریک بالا یا خشم که منجر به طغیان یا کناره‌گیری از دوستان و خانواده می‌شود

نادیده گرفتن مسئولیت‌ها، کارآیی پایین در کار‌ها یا مشکل در تمرکز

پریشانی عاطفی مانند احساس مداوم اندوه یا گریه

منشاء استرس را شناسایی کنید

به کودکتان کمک کنید تا زمان‌هایی که احساس استرس می‌کند را شناسایی و ردیابی کند و در نحوه واکنش آنها به دنبال الگو‌ها باشید. در آن زمان بخصوص چه اتفاقی افتاد؟ قبل از اینکه دچار استرس شوند، چه فکری می‌کردند، چه احساسی داشتند یا چه کاری انجام می‌دادند؟ وقتی کودکان سختی‌هایی را که احتمالا آنها را دچار استرس می‌کند شناسایی کردند، می‌توانید با همدیگر و به سرعت روش‌هایی را برای جلوگیری از استرس یا مقابله با آن بیابید.

این علائم می‌تواند به استرس بیشتر منجر شود. مهم است که به کودکتان کمک کنید تا راه‌هایی برای تطبیق با وضعیت جدید بیابد و بتواند در اسرع وقت با آنها کنار بیاید.

مانند بزرگسالان، به کودکان نیز باید یادآوری شود که با خود مهربان باشند.

روش‌هایی برای اینکه کودکان با استرس مقابله کنند

زمانی که کودکان احساس استرس می‌کنند، والدین می‌توانند نقش مهمی در کمک به آنها برای مقابله با آن ایفا کنند.

با مهر پاسخ دهید: به کودکان عشق، زمان و توجه بیشتری اختصاص دهید. ببینید آیا استرس بر سلامت، رفتار، افکار و احساسات آنها اثر گذاشته یا خیر؟ به یاد داشته باشید که به آنها گوش کنید، با آنها با مهربانی سخن بگویید و به آنها اطمینان خاطر دهید.

الگو باشید: به کودکتان بگویید که شما چگونه با وضعیت‌های استرس‌آمیز برخورد کرده‌اید. می‌توانید با سهیم کردن تجربه خودتان، الهام‌بخش کودکتان باشید تا بتواند عادات مدیریت استرس مختص به خودش را بیابد.

تفکر مثبت را تشویق کنید: کودکان، بالاخص نوجوانان، به راحتی خود را دستکم می‌گیرند. اگر شنیدید که می‌گویند «من در هیچ چیز خوب نیستم»، «از خودم خوشم نمی‌آید»، یا «می‌ترسم که بیرون بروم»، از آنها بپرسید که چرا اینگونه فکر می‌کنند و دستاورد‌هایی که داشته‌اند و نحوه کسب آن را به آنها یادآوری کنید.

توانمندسازی مثبت از جانب شما به آنها نشان خواهد داد که درک می‌شوند و مطمئن خواهند شد که می‌توانند بر وضعیت‌های استرس‌زا فائق آیند.

عادات سالم را حمایت کنید: خواب و خوراک خوب از عوامل کلیدی رهایی از استرس است. 

متخصصین توصیه می‌کنند که کودکان ۶ تا ۱۲ ساله، ۹ تا ۱۲ ساعت خواب شبانه داشته باشند. نوجوانان به ۸ تا ۱۰ ساعت خواب شبانه نیاز دارند. 

برای مراقبت از خواب، استفاده از نمایشگر [موبایل، کامپیوتر، تلویزیون]را محدود کنید و از نگهداری تجهیزات دیجیتال در اتاق خواب جلوگیری کنید. هرچقدر کودک تغذیه و خواب خوب داشته باشد، توانایی وی برای مقابله با استرس بیشتر خواهد بود.

کودکتان را تشویق کنید که بیرون برود، با دوستانش وقت بگذراند و با آنها بازی کند. تمرین‌ها و فعالیت‌هایی مانند مدیتیشن و تنفس عمیق می‌تواند در رهایی از استرس مفید باشند.

تنفس شکمی بسیار آرامش‌بخش است و می‌تواند به ما کمک کند اکسیژن به عمق ریه‌هایمان نفوذ کند. یک روش سه مرحله‌ای ساده برای این کار عبارت است از: دستتان را روی شکمتان بگذارید. 

پنج نفس عمیق بکشید، پنج ثانیه را صرف دم و پنج ثانیه را صرف بازدم کنید. هوا را از بینی داخل کشیده و از دهان بیرون دهید. 

به کودکتان توضیح دهید که وقتی هوا را داخل می‌کشد، مثل این است که شکمش را به آرامی مانند یک بادکنک باد می‌کند و وقتی که هوا را بیرون می‌دهد باد از این بادکنک به آرامی خارج می‌شود.

مانند بزرگسالان، گاهی به کودکان نیز باید یادآوری شود که با خود مهربان باشند.

استرس یک تجربه انسانی است که با گذر زمان و استفاده از بعضی تکنیک‌های ساده می‌توان بر آن فائق آمد.

چه زمانی از متخصصین کمک بگیریم؟

اگر کنار آمدن با استرس برای کودکتان سخت است، می‌توانید با یک متخصص آموزش‌دیده ملاقات کنید و از او کمک بگیرید. برای کسب مشورت با دکتر خانوادگی یا مشاور صحبت کنید. 

آنها می‌توانند درباره درمان‌های موجود به شما مشورت دهند مانند ملاقات با یک روانشناس که به افراد کمک می‌کند استرس خود را مدیریت کرده و عادات مثبت برای سلامت روان خود خلق کنند.

از اینکه برای کودکتان به دنبال کمک کارشناسی بروید، واهمه نداشته باشید. اگر استرس بر زندگی کودک شما اثر می‌گذارد، مهم است که در اسرع وقت کمک لازم را دریافت کند تا بتواند احساس بهتری داشته باشد.

منبع: فارس 

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز
  • هوای هیچ شهری امروز در کشور آلوده نیست
  • هوای هیچ شهری امروز آلوده نیست / شاخص کیفی ۲۲ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • افزایش ۳۰ درصدی خوابگاه متاهلین دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • وضعیت قرمز هوا در دو ایستگاه اصفهان
  • شاخص کیفی ۲۲ شهر سالم و پاک ثبت شد / اردبیل پاک‌ترین هوا را دارد
  • افزایش ۲۰ درصدی تعداد نمونه‌های بانک خون بند ناف در سیستان و بلوچستان
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!