Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ نگاه آماری به جداول رسمی منتشر شده از وضعیت همه‌گیری نشان می‌دهد نبض همه‌گیری در سومین روز از اسفند ۱۴۰۰ تندتر تپیده و رفته رفته به بحران نزدیک می‌شویم اما نگرانی کارشناسان اینجاست که تعداد موارد تست‌های روزانه مناسب شرایط نیست. - اخبار استانها -

به‌گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، براساس آمارهای رسمی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت سومین روز از اسفند 1400 نرخ ابتلای روزانه موارد جدید کرونا در سراسر کشور به روند صعودی خود ادامه داده است تاجایی که کارشناسان براین باورند این اتفاق می‌تواند حکایت از موج تازه‌ای از مراجعه سرپایی به مراکز درمانی داشته و می‌تواند در هفته آینده تغییرات معناداری در معادلات پیک ششم و فعالیت ویروس جهش یافته آفریقایی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه اگرچه برخی از کارشناسان معتقدند نگاه آماری و صرفاً اعداد بیانگر واقعیت همه‌گیری نیست و بررسی‌های تخصصی‌تر در این زمینه لازم است، اما نباید فراموش کنیم که مدل‌های رفتاری و البته مقایسه‌های آماری یکی از ملاک‌های اصلی سیاست‌گذاری در مدیریت بحران کرونا در سراسر جهان است و همین اعداد و ارقام روزانه که به صورت رسمی منتشر می‌شود می‌تواند نمایی از آنچه پیش‌رو داریم ایجاد کند.

بر همین اساس کارشناسان تاکید می‌کنند در شرایط فعلی واقعیت آماری نشان می‌دهد سه عامل اصلی کاهش مشارکت مردمی در رعایت پروتکل‌ها، قدرت سرایت بسیار بالای امیکرون و البته جابه‌جایی گسترده جمعیت در سراسر کشور می‌تواند زمینه‌ای برای بروز بحران در پیک ششم شناخته شود خصوصاً اینکه اکنون در ماه پایانی سال قرار داریم و به صورت سنتی تجمع و تردد بسیار بیشتر از ماه‌های گذشته خواهد بود.

به گفته این گروه در شرایط فعلی که به سمت قله پیک ششم همچنان در حرکت صعودی هستیم بهترین راهکار علاوه بر رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی و پوشش وسیع واکسیناسیون؛ غربالگری هوشمند است تا با استفاده از این شیوه به‌گونه‌ای بتوانیم مانع از تردد افراد مبتلا و ناقل‌ها در سطح جامعه باشیم و به قول معروف مانع از تشکیل زنجیره انتقال باشیم. نکته‌‌ای که حداقل روی کاغذ و آمارهای رسمی هنوز متناسب شرایط فعلی در پیک ششم نیست چون براساس آمار رسمی وزارت بهداشت روز گذشته تنها نزدیک به 80 هزار تست انجام شده است.

از دقایق کرونایی پیک ششم چه خبر؟

متخصصان بهداشت و درمان با اشاره به آمارهای رسمی تاکید می‌کنند  برای رسیدن به واقعیت کرونایی سومین روز از اسفند 1400 لازم است هموطنان به تجزیه و تحلیل آمارها داشته باشند تا دریابند درصورتی که با سیاست‌های ستاد ملی مقابله با کرونا همراهی مناسبی مثل پیک اول کرونا در کشور نداشته باشند نوروز 1401 می‌تواند از نظر بیماری کرونا شرایط به مراتب بدتری نسبت به دوسال قبل داشته باشد، هرچند دولت و مسئولان مربوطه با استفاده از تمام امکانات برای بهبود شرایط اقدام کرده و سیاست‌گذاری می‌کنند.

در این زمینه بررسی‌ها نشان می‌دهد روز گذشته تعداد موارد ابتلای روزانه با رشدی معادل 15.15 درصد از تعداد 19110 مورد به 22075 نفر ابتلای جدید افزایش داشته که اگر  بخواهیم بدانیم هر دقیقه چند هموطن به ویروس منحوس مبتلا شده‌ فقط کافی است عدد 22075 را به عدد 1440 تقسیم کنیم تا ببینیم هر دقیقه 15.3 نفر به شمار مبتلایان جدید روزانه افزوده شده است.

از سوی دیگر با یک حساب سرانگشتی برای رسیدن به آمار میزان بستری افراد در میان نرخ ابتلای جدید اگر تعداد موارد ابتلای روزانه یعنی 22075 نفر را با تعداد موارد بستری همان روز که معادل 2399 نفر بستری جدید روزانه بوده مقایسه کنیم حاصل نشان دهنده 10 درصد بستری از کل موارد ابتلای سومین روز اسفند 1400 بوده است باز اگر سراغ نبض دقیقه‌ها در بخش بستری تازه در مراکز درمانی بریم حاصل کاملاً معنادار است چون هر دقیقه 1.66 نفر بستری در همین دوره زمانی ثبت شده است.

حال اگر بازهم نبض دقیقه‌های کرونایی در سومین روز اسفند 1400 بررسی کنیم می‌بینیم در این روز هر 6.45 دقیقه یک مورد فوتی مشخصاً به دلیل ابتلا به کرونا ثبت شده که نتیجه آماری آن می‌شود یک درصد از موارد ابتلای روزانه که نسبت به اوایل بهمن این روند بیانگر واقعیت صعودی شدن همه‌گیری در سراسر کشور است.

این درحالی است که نگرانی کارشناسان در مقایسه آماری تعداد موارد تست‌های انجام شده آنهم روی نبض کرونایی کشور است به این دلیل که وقتی آمار روزانه  تعداد موارد تست‌های انجام شده را بررسی کنیم در خواهیم یافت که 55.1 تست هر دقیقه در سراسر کشور انجام شده و کارشناسان نسبت به این رقم هشدار می‌دهند که تعداد موارد تست انجام شده در پیک ششم به هیچ عنوان مناسب شرایط هنگام فعالیت ویروس امیکرون نیست.

به گروه با جمعبندی مقایسه‌های انجام شده و البته بررسی مدل‌های رفتاری ویروس منحوس در پیک‌های قبلی معتقدند در شرایط فعلی اگر واقعا هموطنان نسبت به ویروس جهش یافته آفریقایی عادی انگاری داشته باشند و سطح رعایت پروتکل‌های بهداشتی در همین محدوده 56 درصدی قرار داشته باشد بدون تردید نوروز 1401 شرایط مناسب نیست و احتمالاً روند افزایشی موارد فوتی خبر بدی در دوران همه‌گیری بوده و شاهد مثال غیرقابل انکار آن هم همپوشانی معنادار تعداد موارد ابتلای روزانه و موارد بهبودیافته بعد دوره‌ای بلند مدت است.

افزایش چند برابری کودکان مبتلا به کرونا در کرمانشاه/ 600 تخت برای پذیرش بیماران کرونایی تجهیز شد+ فیلم آخرین‌ اخبار‌ امیکرون‌‌‌ در‌ ایران| رشد‌36درصدی‌ تعداد شهرهای‌ بسیار پرخطر/ چرا باید امیکرون را جدی گرفت؟ / روزهای سخت‌کرونایی در راه است‌ + نقشه و نمودار وزیر بهداشت در اصفهان: 20 درصد مبتلایان امیکرون کودکان هستند / پوشش 90 درصدی واکسیناسیون 12 تا 18 ساله‌ها در دنیا بی‌نظیر است آنچه درباه امیکرون نمی‌دانیم؛ تا دو ماه آینده درگیر سویه جدید کرونا هستیم+فیلم

استان اصفهان/ 1171 مورد ابتلای جدید شناسایی شد

پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 1171    مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.

وی افزود: در همین بازه زمانی2466   تست کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گرفته شده که از این میزان 1171  مورد مثبت اعلام شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 1238 بیمار کرونایی بستری هستند، گفت: در شبانه‌روز گذشته191  بیمار به بیماران بستری اضافه شدند و 185  بیمار هم ترخیص شدند.

عقدک تصریح کرد: 189  نفر هم در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و حال وخیم‌تری نسبت به بقیه بستری‌ها دارند.

وی ادامه داد: 22 مورد فوتی کرونا در 24 ساعت گذشته گزارش شده که 15 مورد آن قطعی  و 7 مورد مشکوک به کرونا بودند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مجموع بیماران کرونایی بستری شده از ابتدا تا کنون، اظهار داشت:  197 هزار و 357 بیمار در اثر ابتلا به ویروس منحوس کرونا بستری شدند که از این تعداد 132 هزار و 729 نفر بهبود و 6 هزار و 473 نفر فوت کردند.

استان ایلام/ تعداد کل موارد بستری از ابتدای همه‌گیری 67449 مورد

محمد کریمیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 67 هزار و 449 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 14 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 37 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 13 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 66 هزار و 101 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا کنون یک هزار و 177 نفر بوده است.

استان بوشهر/ بستری 219 مورد بیمار جدید

احمد یزدان‌پناه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بوشهر را 219 بیمار دانست و اظهار داشت: این تعداد بیمار کرونایی بستری نسبت به روز گذشته کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته 61 بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده‌اند گفت: این تعداد بیمار بستری بر اساس آزمایش انجام شده 9 مورد از آن‌ها به کرونا مثبت، قطعی بوده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از افزایش بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه خبر داد و بیان کرد: اکنون 27 بیمار کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بوشهر بستری هستند که 15 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارد.

یزدان‌پناه از ثبت 2 مورد فوتی دیگر ناشی از بیماری کرونا خبر داد و تصریح کرد: تاکنون 2 هزار و 79 بیمار از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

وی افزود: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته 63 بیمار کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند و از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور تاکنون بیش از 100 هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده‌اند.

استان خراسان جنوبی/ شمار قربانیان کرونا در مجموع 1344 مورد رسید

دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان گفت: روز گذشته 259 آزمایش جدید کرونا در استان انجام شد که 148 مورد مثبت جدید شناسایی شد.

غلامرضا شریف زاده افزود: از این تعداد 89 مورد از بیرجند، 16 مورد از قاین، 9 مورد از فردوس، 7 مورد از نهبندان، 6 مورد از طبس، زیرکوه، سربیشه، سرایان و خوسف هر کدام 5 مورد، و یک مورد از درمیان شناسایی شد.

به گفته دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان در حال حاضر 171 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که 132 نفر کرونا مثبتند و از این تعداد 22 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال یک نفر نامساعد است.

وی گفت: در شبانه روز گذشته 5 نفر دیگر در استان براثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع موارد فوت به یک هزار و 344 نفر افزایش یافت.

شریف زاده افزود:  در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان 573 هزار و 776 نفر واکسن نوبت اول، 515 هزار و 138 نفر واکسن نوبت دوم و 192 هزار و 818 نفر واکسن نوبت سوم را دریافت کردند.

استان خراسان رضوی/ بیش از 23 درصد مبتلایان در بخش مراقبت‌های ویژه

محمد پهلوان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهارداشت:در حال حاضر یک هزار و 144 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد 812 بیمار در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند.مراجعه زودهنگام به مراکز درمانی سطح بندی شده، نقش موثری در پیشگیری از بروز بدحالی و خطرات ناشی از بیماری دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 267 بدحال در بخش‌های مراقبت ویژه استان بستری هستند که از این تعداد 198 بیمار در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحت مراقبت قرار دارند تصریح کرد: واکسن گریزی و تکمیل نشدن واکسیناسیون، ابتلا به بیماری‌های مزمن و مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی از مهمترین علل ایجاد بدحالی بیماران محسوب می‌شود.

رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی کووید 19 دانشگاه علوم‌ پزشکی مشهد با اشاره به اینکه طی یک روز گذشته335 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند که سهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد از این تعداد، 224 نفر است تاکید کرد: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک، اجتناب از حضور در دورهمی‌ها و تکمیل واکسیناسیون از مهمترین راهکارهای پیشگیری از کرونا به شمار می‌رود.

 پهلوان با اشاره به اینکه طی یک روز گذشته یک هزار و 614 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا به مراکز خدمات جامع سلامت منتخب و اورژانس بیمارستان‌ها در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه داشتند تصریح کرد: در حال حاضر تمامی مراکز درمانی در سطح مختلف آماده خدمات رسانی به بیماران هستند و عموم مردم در صورت بروز علائم، ضمن تماس با سامانه 191 و دریافت راهنمایی‌های مورد نیاز، به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه و از انجام خود درمانی و یا مراجعه دیر هنگام به پزشک اجتناب کنند.

 وی با بیان اینکه طی یک روز گذشته 998 بیمار قطعی مبتلا به کرونا در حوزه‌های بستری و سرپایی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه شناسایی شد افزود: از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا تا کنون یک میلیون و 719 هزار تست آزمایشگاهی از بیماران مشکوک به کرونا دریافت شده است که نتیجه 489 هزار و 271 نفر مثبت بوده است.

استان سیستان و بلوچستان/ 794 مورد ابتلای جدید در یک روز

سیدمحمد هاشمی شهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: با ابتلای 794 نفر جدید به کرونا در استان سیستان و بلوچستان طی 24 ساعت گذشته شمار مبتلایان این ویروس در استان به 162 هزار و 377 نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه در شبانه‌روز گذشته با فوت چهار نفر شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در استان به دو هزار و 710 نفر رسید، گفت: در حال حاضر 185 بیمار حاد تنفسی و 98 فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.

وی ضمن درخواست از شهروندان برای استفاده از ماسک هنگام خروج از خانه و شستشوی دست‌ها با اصول بهداشتی، بیان کرد: بر خلاف تصور عمومی سویه اُمیکرون تهدیدی جدی برای سلامت عمومی است و نباید فریب شمار پایین موارد بدحال بیماری را خورد.

هاشمی شهری افزود: هر چند طبق اطلاعات موجود قدرت بیماریی زایی این سویه کمتر است امّا قدرت سرایت بالای آن به اثبات رسیده و در صورت شیوع گسترده ویروس در جامعه بسیاری از افراد و در راس آنان سالمندان، مادران باردار و بیماران خاص نیاز به بستری در بیمارستان‌ها پیدا می‌کنند و به صورت ناگهانی با حجم وسیعی از مراجعات به بیمارستان ها و مراکز درمانی مواجه خواهیم شد.

استان فارس/ 19 مورد فوت در 24 ساعت

بنا بر آخرین تغییرات اعلام شده از سوی وزارت بهداشت 26 شهرستان‌‌ استان فارس در وضعیت پرخطر یا قرمز قرار گرفتند، 7 شهرستان نیز در وضعیت نارنجی هستند و 3 شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.

بر این اساس شهرستان‌های مرودشت، بیضا، کوار، قیروکارزین، اوز، گراش و لامرد در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های بوانات، نخبگان و مهر در وضعیت زرد قرار گرفته‌اند و مابقی در وضعیت قرمز یا پر خطر هستند. 

این وضعیت به معنای شیوع گسترده امیکرون و کرونا در استان فارس است به گونه‌ای که سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز نسبت به همه‌گیری این سویه و تهدید سلامت خانواده‌ها هشدار داده است.

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون دو میلیون و 41 هزار و 548 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 598 هزار و 861 بیمار مثبت شناسایی شده است.

از مجموع تست‌های انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و 696 هزار و چهارده تست تشخیصی مولکولی بوده که 503 هزار و 612 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 345 هزار و 534 مورد تست سریع انجام شده و 95 هزار و 249 بیمار مثبت شناسایی شده است.

با بستری 215 بیمار جدید در 24 ساعت گذشته، هم اکنون هزار و 242 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد، 182 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش‌های ICU، مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

در 24 ساعت گذشته 19 مورد جدید فوتی کووید19 در فارس ثبت شده و مجموع جان باختگان ناشی از کووید19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به هفت هزار و 720 نفر رسید.

در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و 762 هزار و 693 دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و 348 هزار و 60 دُز نوبت اول، سه میلیون و 42 هزار و 710 دُز نوبت دوم و یک میلیون و 371 هزار و 923 دُز نوبت سوم واکسن بوده است.

استان کرمان/ 479 مورد ابتلای جدید

همان طور که از قبل پیش‌بینی شده بود موج سویه جدید کرونا خیلی سریع کشور و به دنبال آن استان کرمان را در نوردید و در حالی وارد سومین سال زندگی خود با ویروس کرونا شدیم که سویه امیکرون در سایه عادی انگاری‌ها در سطح جامعه در حال جولان است.

سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌ پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 تا ظهر روز قبل اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 479 مورد است.

وی ادامه داد: از این تعداد 279 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 37 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 59 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 19 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 67 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 169 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: با فوت 9 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان، مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 5 هزار و 349 مورد رسیده است.

صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان دو میلیون و 263 هزار و 179 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و 979 هزار و 445 مورد و در نوبت سوم 734 هزار و 345 دوز تزریق شده است.

استان گیلان/ 140 هزار ابتلا از ابتدای همه‌گیری

ارسلان سالاری شامگاه سه‌شنبه در جمع خبرنگاران درباره کل آمار بیماران کرونایی در گیلان از اسفند سال 98 تاکنون اظهار داشت: از اسفندماه سال 98 تاکنون بیش از 85 هزار بیمار کرونایی در گیلان بستری و 60 هزار بیمار سرپایی درمان شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با بیان اینکه در مجموع 140 هزار بیمار کرونایی طی دو سال شیوع کرونا در گیلان شناسایی شدند گفت: به‌طور میانگین 2 درصد افراد بستری‌شدگان کرونایی در گیلان بر اثر کرونا فوت می‌کنند و درصد بهبودیافتگان کرونایی در استان مانند میانگین کشوری است.

سالاری با بیان اینکه از 4 هفته گذشته که تعداد بیماران به کمتر از 200 رسیده بود با شیوع سویه امیکرون سیر بیماری کرونا در گیلان صعودی شد اما از هفته اخیر این سیر صعودی کندتر شده است افزود: در پیک ششم آمار مرگ‌ومیر کمتر است و از هفته گذشته تاکنون میزان مرگ‌و‌میر و شمار بستری‌شدگان کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه برای کاهش شدت پیک ششم نظارت‌ها را افزایش دادیم ابراز داشت: با توجه به اینکه 20 درصد بیماران کرونایی در کشور و استان گیلان را کودکان شامل می‌شوند که البته این آمار در جهان 13 درصد است تخت‌های ICU ویژه کودکان را در بیمارستان‌های استان افزایش دادیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه به زودی 15 تخت ویژه کودکان در بیمارستان الزهرا(س) رشت راه‌اندازی می‌شود افزود: در دو سال کرونا هزار تخت بستری در شرق، غرب و مرکز به بیمارستان‌های استان گیلان افزوده و 150 تخت ویژه ICU و CCU در آن‌ها تعبیه شد.

سالاری با بیان اینکه در حوزه دارو اکنون در بیمارستان‌های مختلف با مشکلی مواجه نیستیم و هر هفته وضعیت موجودی داروها ارزیابی می‌شود خاطرنشان کرد: در صورت کمبود دارو در استان آن را جبران می‌کنیم لذا اکنون در داروخانه‌های برای تأمین دارو و سرم مشکل خاصی وجود ندارد.

وی درباره گلایه مردم از مراکز تصویربرداری پزشکی و آزمایشگاه‌ها مبنی بر عدم توجه به اورژانسی بودن آزمایش‌‌‌ها گفت: تلاش ما بر این بوده که در تمام بیمارستان‌های دولتی داروخانه‌ها درون‌سپاری و شبانه‌روزی شود و آزمایشگاه‌های سراسر استان نیز با مبلغ 40 میلیارد تومان مجهز شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با بیان اینکه 30 دستگاه سونوگرافی و اکوکاردیوگرافی و 10 سی تی اسکن در بیمارستان‌های شهرستان‌های مختلف گیلان راه‌اندازی شد اذعان داشت: اخیراً نیز در بیمارستان پورسینا رشت دستگاه MRI پیشرفته راه‌اندازی شد.

سالاری با بیان اینکه تمام تلاش ما تقویت بخش دولتی است تا مردم از شهرستان‌ها به مرکز استان و از بخش دولتی به خصوصی ارجاع داده نشوند خاطرنشان کرد: اگر چه ممکن است در برخی مناطق همچنان با کمبود مواجه باشیم اما در سطح وزارت بهداشت در صدد جبران این کمبودها هستیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره میزان ماندگاری کرونا بر روی سطوح و بدن عنوان داشت: سایر گونه‌های کرونا 50 تا 200 ساعت روی سطوح و حدود 8  ساعت روی بدن باقی می‌ماند که برای امیکرون این زمان افزایش یافته و ویروس می‌تواند تا 21 ساعت بر روی بدن بماند اما با شستشو با آب و صابون در 15 ثانیه از بین می‌رود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با اشاره به بالا بودن ماندگاری امیکرون روی بدن و با بیان اینکه میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور کاهش پیدا کرده و کمتر از 50 درصد است تصریح کرد: الکل در طول 15 تا 20 ثانیه آلودگی‌های ویروسی را از سطوح و پوست از بین می‌برد.

سالاری اظهار داشت: 60 درصد بستری‌شدگان کرونایی در بیمارستان‌های استان گیلان دز نخست یا دوم واکسن کرونا را دریافت کردند و این نشان می‌دهد که تنها تزریق واکسن جلوی ابتلا به کرونا را نمی‌گیرد و باید موازین بهداشتی را جدی بگیریم.

وی درباره تشدید نظارت‌ها بر ورود مسافران به گیلان بیان کرد: کنترل مبادی استان به‌ویژه در فرودگاه‌ها و مرزهای زمینی را تشدید کردیم؛ در فرودگاه رشت میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی بیش از 95 درصد است و افرادی که 3 دز واکسن را دریافت نکرده باشند اجازه پرواز ندارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان  با اشاره به اینکه در ورودی آستارا نیز از همه مسافران تست کرونا گرفته می‌شود گفت: برای ورود هم‌وطنان از استان‌های دیگر به گیلان باید تصمیماتی در سطح ملی اخذ شود؛ انتظار ما این است که تا اواسط اسفند سیر امیکرون در گیلان نزولی باشد.

سالاری درباره نظارت دانشگاه علوم پزشکی گیلان بر اماکن ابراز داشت: هر هفته 7 الی 8 هزار بازدید از اماکن مختلف در گیلان انجام می‌گیرد و هر هفته 150 الی 200 پرونده به دادگاه معرفی، برخی نیز پلمپ و ظرفیت آن مکان‌ها، سالن‌ها و تالارها بررسی می‌شود.

وی عنوان کرد: البته سالن‌های مراسمات و تالارها همچنان فعالیت دارند چرا که شیوه محدودیت‌ها نسبت به گذشته اندکی تفاوت دارند و در حال حاضر موضوع مدیریت هوشمند و تزریق هر 3 دز واکسن کرونا مطرح است؛ تاکنون 4 میلیون و 300 هزار دز واکسن در استان گیلان تزریق شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با بیان اینکه جمعیت هدف واکسیناسیون در استان 2 میلیون و 300 هزار نفر است افزود: 2 میلیون و 130 هزار نفر معادل 95 درصد مردم گیلان دز نخست و 2 میلیون و 20 هزار نفر به عبارتی 90 درصد دز دوم را دریافت همچنین 40 درصد نیز دز سوم را تزریق کردند.

سالاری با بیان اینکه پایین‌ترین میزان واکسیناسیون مربوط به گروه سنی زیر 5 الی 18 سال است گفت: حدود 73 درصد افراد 5 تا 18 سال دز نخست و تنها 8 درصد جمعیت زیر 10 سال دز نخست و 4 درصد دز دوم را دریافت کردند؛ با توجه به پروتکل‌های جهانی و کشوری والدین باید حتماً کودکان 5 الی 9 سال را برای انجام واکسیناسیون به مراکز ببرند.

استان مرکزی/ 244 مورد ابتلای روزانه جدید ثبت شد

سیدمحمد جمالیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در  اراک ، با اشاره به وضعیت کروناییی استان اظهار داشت:  بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی در مورد بیماری کرونا ویروس 244 مورد جدید مبتلا به ویروس در 24 ساعت گذشته شناسایی شده‌اند که به این ترتیب تعداد موارد مبتلا به کروناویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به 120 هزار و 336 نفر رسیده است.

وی افزود: همچنین در 24 ساعت گذشته 67 مورد جدید بستری از مبتلایان به کرونا در بیمارستان‌های استان مرکزی گزارش شده است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: 177 مورد از بیماران جدیدی که شناسایی شده‌اند هم به صورت سرپایی بوده، که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه می‌شوند.

جمالیان بیان کرد: متاسفانه در این مدت 7 مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده است که با این حساب تعداد فوتی‌ها در اثر این بیماری در استان به 3 هزار و 101 نفر می‌رسد.

وی ادامه داد: روند ابتلا به کرونا در استان همچنان از نظر میزان مبتلایان سرپایی و بستری درحال افزایش است و متاسفانه آمار فوتی‌های ما نیز روند افزایشی دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: با توجه به اینکه در مناطق قرمز مدارس ما به صورت مجازی فعال بوده است، میزان ابتلای کودکان مثل سایر استان‌ها نبود ولی به هر حال میزان بستری اطفال درحال افزایش بوده و این هشداری است که داده می‌شود و خانواده‌ها باید مراقبت بیشتری از اطفال خودشان داشته باشند.

جمالیان افزود: با توجه به اینکه خریدهای پایان سال آغاز شده، شاهد این هستیم که بازارهای سرپوشیده، پاساژها و مراکز خرید سر بسته با ازدحام جمعیت مواجه هستند و متاسفانه فاصله‌گذاری و ماسک زدن در آنها رعایت نمی‌شود و این خودش یک تهدید بزرگ است و می‌تواند میزان پیک ششم را طولانی کند.

درحال تکمیل... .

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واکسن برکت واکسن ایرانی کرونا ویروس کرونا واکسن برکت واکسن ایرانی کرونا ویروس کرونا رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی گفت وگو با خبرنگار تسنیم کرونا در بیمارستان های استان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیمارستان های استان بوشهر پوشش دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بخش مراقبت های ویژه خبرنگار تسنیم سخنگوی دانشگاه علوم موارد ابتلای روزانه پروتکل های بهداشتی شبانه روز گذشته مبتلا به کرونا بیماران کرونایی مراکز درمانی رعایت پروتکل ها تعداد موارد تست 24 ساعت گذشته مشکوک به کرونا ابتدای شیوع کرونا در مراکز بستری هستند کرونا در استان ناشی از بیماری بیمار کرونایی انجام شده سراسر کشور وزارت بهداشت بیماری کرونا بیمار مبتلا شناسایی شده داشته باشند استان بستری ویروس کرونا استان کرمان استان ایلام ابتلای جدید مورد ابتلای تعداد بیمار حال حاضر یک میلیون نشان می دهد قرار دارند شناسایی شد بیمار مثبت بیمار جدید جدید کرونا شرایط فعلی شهرستان ها پیک ششم مورد مثبت مورد فوتی تزریق شده گزارش شده سومین روز یک هزار هزار نفر مورد فوت همه گیری استان ها اسفند 1400 دز نخست شده اند یک روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۶۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند

مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» پیش از ظهر امروز(چهارشنبه 5 اردیبهشت ماه 1403) با حضور جمعی از  شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی در کتابخانه ملی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار جماران، مشروح سخنان حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی در این مراسم را می‌توانید «اینجا بخوانید».

به گزارش خبرنگار جماران، عباس سلیمی نمین نیز در این مراسم با بیان اینکه تاریخ هر ملت موجب انسجام آن ملت و رقم خوردن وحدت در آن جامعه است، گفت: شخصیت‌های تاریخ‌آفرین هم منشأ وحدت به حساب می‌آیند. به همین دلیل است که قدرت‌های زیاده‌خواه و سلطه‌طلب در صدد مخدوش کردن تاریخ ملت‌ها و خدشه وارد کردن بر شخصیت‌های تاریخ‌ساز ملت‌ها هستند.

نویسنده کتاب «چالش‌های تاریخی»، افزود: دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران مفتخر است که کار خودش را در سال 1380 با دفاع از شخصیت تاریخ‌ساز معاصر ملت ایران آغاز کرد. کتاب «پاسداشت حقیقت»، در برابر هجمه‌های سازمان یافته به امام درباره خاطرات آیت‌الله منتظری به نگارش درآمد. بعد از نگارش این کتاب نتوانستیم از سد صدور مجوز وزارت ارشاد عبور کنیم و خوشبختانه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با استفاده از یک بند قانونی توانست مشکل را حل کند و مجوز انتشار این کتاب را بدهد.

وی با اشاره به اینکه 70 درصد از کتاب «چالش‌های تاریخی» دفاع از  امام خمینی(س) است، اظهار داشت: اگر بخواهیم پژوهشگر و مورخ بدون آزادسازی اسناد وظیفه خودش را به خوبی انجام بدهد، انتظار  دقیقی نیست. متأسفانه امروز به دلیل بخل‌‎ورزی مراکز اسنادی و اینکه اسنادی که ثروت ملت است را ثروت خودشان می‌پندارند، کار پژوهش بسیار سخت شده و دشوارتر اینکه شخصیت‌هایی که در جایگاه‌های مهم و تعیین کننده از جمله مراکز فرهنگی هستند، مطالعه نمی‌کنند و بنابراین نمی‌توانند به درستی از اهل  قلم حمایت  کنند.

سلیمی نمین در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه هرگز نقد را موجب انسداد ارتباط ندانسته‌ام، گفت: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم و به خصوص برای جوانان امروز بحث دو سویه می‌تواند یک مقداری عدم اعتمادهای شکل گرفته را برطرف کند. این مهم است که بدانیم افرادی که طور پنهان مرتب دارند کار می‌کنند. ولی ما در مورد نخبگان خودمان کار نمی‌کنیم؛ البته توده‌های مردم را هم رها کرده‌ایم. جای تأسف است که با مسئولینی مواجه می‌شوم که کتاب نمی‌خوانند. وقتی بر کتاب اشراف نداشته باشید، طبیعتا نمی‌توانید در کشور جریان سازی داشته باشید و دیگران را به کتابخوانی تشویق کنید. امروز ظاهرا جوانان و دانشجویان از همه مظلوم‌تر هستند؛ مقصرین اصلی کسانی هستند که در جایگاه‌های مهم قرار دارند و حاضر نیستند کتاب بخوانند و از طریق مطالعه بر جریان‌های جاری جامعه مشرف شوند. اگر اینها جریان سازی کنند، دانشجو دنبال این جریان سازی حرکت خواهد کرد.

وی تأکید کرد: تا کسانی به اوج کارهای اجرایی می‌روند و همچنان در اوج کارهای اجرایی بودن را می‌پسندند، یک معضل جدی در کشور به وجود می‌آورد. مثلا افرادی که چند دوره رئیس جمهور یا رئیس مجلس بوده‌اند، خودشان داوطلبانه ورود به عرصه‌های فکری را انتخاب کنند تا به جامعه این گونه القا شود که عرصه فرهنگ به مراتب بالاتر از کار  اجرا است. ولی وضعیت ما این گونه است که فقط مسائل اجرایی را دارای اهمیت می‌دانیم و اگر کسی یک گوشه بنشیند و تحقیق کند، یک عده پست می‌دانند. تا این تفکر بر جامعه حاکم باشد، انتظار تحول نداشته باشید.

به گزارش خبرنگار جماران، محمدحسین صفار هرندی نیز در این مراسم گفت: دهه 70 از زبان عناصر ضد انقلاب خواندم که لازم نیست کار سیاسی و مبارزه سیاسی کنیم و کافی است با نسلی که از دوره انقلاب فاصله دارد وارد گفت‌وگو شویم و اطلاعات آنها در زمینه‌های تاریخ و فرهنگ را منطبق با آنچه خودمان درست می‌دانیم، تنظیم کنیم. اگر آنها این گونه مطالب را از ما دریافت کردند، عمل سیاسی را خود آنها انجام خواهند داد. به نظرم این کار را هوشمندانه انتخاب کردند و خیلی ظریف شرارت در پیش گرفتند؛ و موجی از کتاب‌های که روایت تاریخی معوج و منحرف از حقیقت در آنها صورت گرفته بود راه افتاد. بعد از آن عده‌ای که غیرت انقلابی و دینی داشتند، آستین بالا زدند و کارهای مفیدی را شروع کردند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: غیرت و حساسیتی در آقای سلیمی روی انقلاب و ارائه تصویر روشن و درست از حضرت امام یافتم و این روحیه ایشان را تحسین می‌کنم. انصافا هم حساسیت‌هایی که به خرج داده‌اند در نقاط درستی بوده است. یعنی جاهایی است که اگر آدم اجازه بدهد این انحراف مستقر شود و پاسخ در خور به آن داده نشود، به تدریج تبدیل به یک حقیقت دروغین می‌شود و نسل‌های آینده شاید خیلی سخت بتوانند حقیقت راستین را پیدا کنند. تا فرصت هست و هنوز نسلی که خالق بسیاری از واقعیات تاریخی ما بودند در قید حیات هستند، باید این کارها صورت بگیرد و از آنها کلامی دریافت شود.

وی تأکید کرد: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند. آنهایی که زدن امام را انتخاب کرده‌اند، درست فهمیده‌اند که چطور می‌شود همه چیز را تباه کرد. ما امام را در همان چهره قدسی دیدیم و شیفته او شدیم و این شیفتگی عده‌ای را روی میادین مین برد. به این اعتبار دنبال امام راه افتادند که او را نایب امام زمان(عج) و پیامبر(ص) می‌دیدند و از ابتدا تا انتها از او غیر صدق ندیدند. همان چیزی که اول گفته بود را روز آخر هم گفت؛ بر خلاف بعضی از ما که می‌گوییم هر روزی در شأنی هستیم. امروز ممکن است چیزی بگوییم و فردا به اقتضا حرف‌مان را  عوض می‌کنیم.

صفارهرندی افزود: کسانی که معاصر ما هستند و معاصر پیشینیان ما نبوده‌اند، تاریخ را از روی آثار می‌بینند. باید در همین نقطه این حساسیت را نشان داد و گفت اگر یک روزی رادیو اسرائیل محل انعکاس منویات یک شخصیت برجسته‌ای می‌شود که از شاگردان امام بوده و به قدری برجستگی داشته که بزرگان قوم فکر می‌کردند در آینده پس از امام باید او فرد جایگزین باشد، آنجا آدم می‌فهمد که تحریف تاریخی چقدر خطرناک است. باید معلوم شود که از کجا انحراف شروع شد. امام می‌گوید بیت خود را از آمد و شد لیبرال‌ها و منافقین پاک کنید تا سالم بماند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: متأسفانه قشر وسیعی از جوانان ما اهل مطالعه نیستند. باید برای دعوت به خواندن کتاب همت کرد و راه‌های بیشتر و بهتری برای این الفت و انس پیدا کرد. در کتاب آقای سلیمی می‌شود گمشده‌هایی را پیدا کرد و گره‌های ذهنی اینجا گشوده می‌شود. باید راه تبلیغ کتاب را پیدا کنیم. اگر توانستیم به جامعه بگوییم چاره مشکل ذهن تو در اینجا هست، کتاب خریدار بیشتری پیدا می‌کند.

به گزارش خبرنگار جماران، در پایان این مراسم با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی و جمعی از مهمانان این مراسم، از کتاب «چالش‌های تاریخی» رونمایی شد.

دیگر خبرها

  • اگر نقشه ایران، نقشه یک ساختمان باشد! (تصویری)
  • دومین اجلاس بین المللی ایران و‌ آفریقا؛ بستری برای افزایش صادرات موسسه رازی
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • پست معنادار داعش با انتشار تصویر یک ورزشگاه دیگر بیخگوش ایران!
  • پست معنادار داعش با انتشار تصویر یک بازیکن
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • کشفی تازه و متفاوت از تصور پیشین درباره مرز میان مرگ و زندگی
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند
  • واکنش معنادار و خاص ضرغامی به بازگشت دوباره گشت ارشاد را ببینید