Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@08:47:33 GMT

پشت‌سر ‌گذاشتن موج قله مرگ در ایران

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۸۰۲۱۷

پشت‌سر ‌گذاشتن موج قله مرگ در ایران

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: ویروس کرونا به کمک پروتئینی به نام اسپایک وارد سلول‌های بدن و باعث ابتلا به ویروس کرونا می‌شوند. در سویه اُمیکرون هم حدود ۳۰ تغییر مشاهده شده که تقریبا دو برابر سویه دلتا است. اما این سویه تفاوت‌هایی با سویه‌های قبلی دارد که همین باعث ایجاد سوالات زیادی برای مردم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلایل  ابتلای شدید یا  ضعیف امیکرون

دکتر مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد این سویه می‌گوید : « اُمیکرون زیرگروه‌هایی به نام‌های BA.1، BA.1.1، BA.2 و BA.3  دارد. یعنی تاکنون این چهار گروه را برای آن شناسایی کرده‌اند که از نظر شدت علائم بالینی تفاوتی با هم ندارند. اما اینکه  چرا شدت ابتلای به این سویه متفاوت است و در بعضی‌ها بسیار ضعیف و در عده‌ای  نیز به قدری است که ناچار به بستری در بیمارستان می‌شوند به عوامل زیادی بستگی دارد که  از ابتدای شیوع بیماری هم با آن مواجه بودیم.»

به گفته یونسیان، بیماری بیش‌از ۸۰ درصد افراد اغلب  یا  خیلی خفیف است یا حتی بدون بروز هیچ گونه علامتی است. البته  درحال حاضر فقط ۲۰ درصد  ابتلاها متوسط یا شدید است.

ابتلای شدیدتر مردان

این  اپیدمیولوژیست می‌گوید در واقع  علل ناشناخته‌ای برای این گونه ابتلاها وجود دارد که می‌تواند به سن بالا، ابتلا به  بیماری‌های زمینه‌ای یا  جنس مذکر مربوط شود. ضمن آنکه بسیاری از علل و عوامل دیگر نیز در این زمینه  هنوز شناخته‌نشده‌اند.

پس همان‌طور که در گونه‌های قبلی همه افرادی که به بیماری مبتلا می‌شدند، شبیه هم نبودند و فقط  بعضی‌ها دچار علائم خیلی شدید و حتی مرگبار  می‌شدند؛ در امیکرون هم به همان صورت خواهد بود.

 یعنی بعضی‌ها  دچار علائم بسیار خفیف یا حتی ابتلاهای بدون علامت می‌شوند، در صورتی که  بعضی ابتلاها هم سخت و مرگبار است. یعنی در مورد امیکرون هم همان قاعده کلی  وجود دارد. با این تفاوت که اغلب ابتلاها خفیف‌تر هم هست؛ ضمن‌آنکه سرایت‌پذیری ابتلا در این سویه بسیار بالاست. درنتیجه می‌تواند تعداد بیشتری از افراد را آلوده ‌کند.

ارتباط ابتلای بیشتر با ایمنی  

یونسیان می‌گوید آلودگی تعداد بیشتر افراد به امیکرون، شدت کمتر بیماری و همچنین  مرگ و میر بر اثر ابتلا به آن در بعضی از کشورها منجر به دستیابی به  نوعی ایمنی شده است؛ ایمنی که مطمئن‌ترین نوع ایمنی نیز محسوب خواهد شد.  

به گفته این  استاد دانشگاه، اما اینکه گاهی دیده  می‌شود بعضی افراد که در مدت کوتاهی  چندین بار علائمی مانند سرماخوردگی دارند مبتلا به امیکرون باشند موضوع خیلی شایعی نیست. در واقع باید گفت ابتلای دوباره به کرونا در فاصله‌های خیلی کوتاه‌مدت بسیار نادر است.  

در واقع می‌توان گفت وقتی یک سویه جدید می‌آید سویه قبلی را کنار می‌زند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت این گونه ادعاها مبنی بر ابتلای چندین‌باره در مدت زمانی کوتاه یا  از جمله  شایعاتی است که در این خصوص وجود دارد یا می‌تواند حدس و گمان و تشخیص اشتباه  در مورد ابتلا  همه موارد به امیکرون باشد.  

امیکرون؛ سویه غالب

یونسیان می‌گوید به نظر نمی‌رسد  در زمان شیوع سویه‌ای مانند امیکرون بتوان ابتلای شدید  بعضی افراد به بیماری را به ابتلای آنها به سویه‌ای دیگر مانند دلتا نسبت داد. چون هیچ شاهد علمی  برای این موضوع دیده نشده و اصولاً  در حال حاضر سویه دلتا در دنیا کمتر از یک درصد موارد را به خود اختصاص می‌دهد. ضمن آنکه این موارد  باز هم  رو به کاهش هستند.

 به گفته این اپیدمیولوژیست در حال‌حاضر اکثریت قریب اتفاق ابتلاها در ایران با سویه اُمیکرون است که خوشبختانه شدت پایین‌تری از  بیماری و علائم را دارد.

یونسیان می‌گوید با توجه به ابتلای زیاد افراد به امیکرون  به‌نظر می‌رسد که موج ابتلا را پشت سر گذاشته‌ایم و ان‌شاءالله تا چند روز آینده موج قله مرگ را هم‌پشت سر خواهیم  گذاشت.

کد خبر 660754 برچسب‌ها اميكرون كروناويروس كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اميكرون كروناويروس كرونا در ايران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۰۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید/ رابطه عجیب صدای بلند خودرو و ابتلا به سادیسم، روان‌پریشی و خودشیفتگی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اگر در محله‌ای زندگی می‌کنید که این صداهای مزاحم آشنا هستند، احتمالاً شما را شگفت‌زده نخواهد کرد که تحقیقات تمایل به داشتن این نوع خودرو را به سطوح بالاتر سادیسم و روان‌پریشی مرتبط می‌کند.

روانشناس جولی ایتکن شرمر از دانشگاه وسترن انتاریو در کانادا بیش از ۵۰۰ نفر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد تا رابطه بین ویژگی‌های شخصیتی «تاریک» و ترجیح خودروهای پر سر و صدا با صدای اصلاح شده را بررسی کند.

شرمر در مورد مطالعه آزمایشی خود در Psychology Today نوشت:«از آنجایی که این تغییرات اگزوز هم برای مردم و هم برای حیوانات مزاحمت ایجاد می‌کند و هم در برخی از حوزه‌های قضایی غیرقانونی است، فپی بردن به این موضوع که چرا افراد می‌خواهند صدای خودروی آن‌ها سر به فلک بکشد، حائز اهمیت و جالب است.

شرمر ۵۲۹ دانشجوی بازرگانی را که میانگین سنی آنها ۱۸ سال بود، مورد بررسی قرار داد که ۵۲ درصد از آنها مرد بودند. این تحقیقات با سه سؤال در مورد احساسات شرکت‌کنندگان نسبت به خودروهای پر سر و صدا، شناخته شدن با خودروهای خود و پتانسیل تغییر صدای خودرو را مطرح کرد.

آنها همچنین نظرسنجی شخصیت تتراد تاریک را تکمیل کردند، یک مقیاس که ویژگی‌های شخصیتی ماکیاولیسم، خودشیفتگی، روان‌پریشی و سادیسم را می‌سنجد. این ویژگی‌ها به دلیل ویژگی‌های "شیطانی" آنها که شامل خودخواهی و سوء استفاده از دیگران است، تاریک نامیده می‌شوند.

فرض اولیه شومر آن بود که مردم ممکن است دوست داشته باشند با صدای بلند خودروی خود شناخته شوند و توجه زیادی را به خود جلب کنند که با رفتار خودشیفتگی همسو است. او همچنین پیش‌بینی می‌کرد که افرادی با ویژگی‌های سادیستی یا روان‌پریشی، مرتبط با نگرش‌های مجرمانه، تمایل بیشتری به خودروهای پر سر و صدا با تغییرات اغلب غیرقانونی داشته باشند. او همچنین پیش‌بینی کرد که مردان جوان‌تر ماشین‌های پر سر و صدا را ترجیح می‌دهند چراکه فکر می‌کنند با این کار امتیاز بیشتری کسب می‌کنند.

شرمر به سی‌بی‌سی نیوز گفت:« به نظر می‌رسد این کار بی‌توجهی بی‌رحمانه به احساسات و واکنش‌های دیگران است.»

مرد بودن و داشتن ویژگی‌های شخصیتی سادیستی و روان‌پریشی حدود 29 درصد از واریانس ترجیح خودروهای پر سر و صدا را تشکیل می‌دهد. تجزیه و تحلیل نشان داد که جوان بودن امتیاز بالاتری را در مقیاس خودرو در گروه پیش‌بینی می‌کند، اما این همبستگی به اندازه کافی برای نتیجه‌گیری معنادار نبود. ارتباط بین نمرات بالاتر در مقیاس ماشین و هر یک از صفات تتراد تاریک یافت شد، اگرچه در مورد ماکیاولیسم و خودشیفتگی به طور معنی داری نبود.

در حالی که این مطالعه بینش‌هایی را ارائه می‌دهد، البته هشدارهایی نیز وجود دارد. شرکت‌کنندگان در نمونه نسبتاً کوچک و نسبتاً جوان بودند و همه در یک مدرک بازرگانی در همان دانشگاه ثبت‌نام کردند، بنابراین یافته‌های شرمر ممکن است برای جمعیت‌های گسترده‌تر صدق نکند.

این نظرسنجی فقط در مورد تمایل به داشتن خودروهای پر سر و صدا است و ترجیحات داشتن سایر وسایل نقلیه با صدای بلند، مانند موتور سیکلت یا کامیون‌های بزرگ را بررسی نکرد. تحقیقات آینده می‌تواند متغیرهای دیگری مانند گوش دادن به موسیقی با صدای بلند در حین رانندگی را مورد بررسی قرار دهند.

این تحقیق در Current Issues in Personality Psychology منتشر شده است.

منبع: sciencealert

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899823

دیگر خبرها

  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید/ رابطه عجیب صدای بلند خودرو و ابتلا به سادیسم، روان‌پریشی و خودشیفتگی
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن